fbpx
Сьогодні
16:27 10 Бер 2021

У ТКГ розповіли, коли презентують план України, Німеччини та Франції щодо Донбасу

English version here

Україна, Німеччина і Франція розробили план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі й, за словами глави Офісу президента Андрія Єрмака, очікують реакції Росії.

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі каналу "Україна 24" розповів про цей план.

"Зараз є план спільних кроків так званий, який обговорюється в рамках ТКГ. Франція і Німеччина ініціативно розробили власний план, він називається "кластери", який передбачає їхні ініціативи щодо врегулювання конфлікту. Вони обговорюються під час зустрічей політичних радників", – сказав консультант.

Арестович відмовився озвучити подробиці плану, пославшись на конфіденційність інформації.

"План повинен бути презентований до кінця березня, під час чергової зустрічі політичних радників. Подробиці не розголошуються, це домовленість про конфіденційність, тільки після прийняття відповідних угод їх озвучать", – сказав консультант.

Арестович також зазначив, що "Росія насправді прекрасно знає, що відбувається".

Нагадаємо, Єрмак заявив, що в рамках нормандського формату Україна, Німеччина і Франція розробили план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і зараз очікують реакції російської сторони як учасниці переговорів.

Раніше у ТКГ заявили, що росіяни готують на Донбасі військову провокацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: