fbpx
Сьогодні
22:25 10 Бер 2021

У США пояснили, чому Байден не телефонує Зеленському

Фото Reuters

Телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським і президентом США Джо Байденом може бути відкладена на майбутнє, оскільки у Вашингтоні зараз "на порядку денному дуже багато питань". Така ситуація не має бути приводом для хвилювання українців.

Про це заявив експосол США в Україні Вільям Тейлор, пише "Україна 24".

"Не варто хвилюватися через те, що розмова нового президента США Джозефа Байдена з президентом Володимиром Зеленським досі не відбулася", – заявив Тейлор.

У Вашингтоні обговорюється багато питань, які стосуються як справ усередині країни, так і за її межами, додав він.

"У президента Байдена на порядку денному дуже багато питань, які стосуються американської економіки, боротьби з пандемією COVID-19 і таке інше. Тобто, він намагається зосередитися на всіх питаннях у своїй роботі", – пояснив дипломат.

Тейлор наголосив, що, хоча Байден ще й не дзвонив Зеленському, але вже зробив заяву щодо України.

"Держсекретар теж уже сказав усе, що можна, про Україну. Міністр оборони США також говорив телефоном з міністром оборони України. Йде звичайна процедура – все те, що відбувається в рамках стійких, дружніх, партнерських стосунків між країнами, і це не залежить від того, був чи не був телефонний дзвінок… В України та США є велика історія взаємодії. Тому не обов'язково телефонувати. Це відбудеться пізніше", – уточнив американський дипломат.

Раніше у США заявили, що адміністрація Байдена активно підтримує Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: