fbpx
Сьогодні
15:17 10 Бер 2021

У "Голосі" вважають, що процес відновлення Донбасу можна розпочати цього року, не очікуючи виведення військ РФ

фото: "Голос"

Процес відновлення та реінтеграції Донбасу можна розпочати у 2021 році шляхом розвитку економіки регіону й не очікуючи виведення російський військ із тимчасово окупованих територій України.

Про це заявила лідер партії "Голос" Кіра Рудик, презентуючи план реанімації Донбасу громаді й партійним осередкам на Донеччині в рамках всеукраїнського туру.

"Це дуже добре, що керівник Офісу президента заявив про план для сходу України (план мирного врегулювання на Донбасі). Про це "Голос" говорить уже півтора року, й у нас є пропозиція щодо "реанімації" Донбасу. Наш план передбачає, що можна відновлення регіону розпочати вже у 2021 році, не очікуючи світлого дня, коли путінська Росія виведе свої війська з нашої землі", – заявила Рудик.

Водночас вона вважає за необхідне насамперед передбачити можливості для розвитку економіки в Донецькій і Луганській областях, і це, за словами Рудик, єдиний спосіб повернути Донбас без людських втрат.

"Для цього вже сьогодні є досить інструментів бюджетного планування: можна знизити податки на працю, зменшити навантаження на працівників, а також покращити екологічні умови виробництва, зробивши його більш безпечним. Необхідно, звісно ж, інвестувати і в енергоефективність. Втілити це під силу державі вже зараз", – пояснила політик.

Однією зі складових із врегулювання конфлікту на Донбасі Рудик також назвала "мир на українських умовах". Вона нагадала, що це передбачає напрацьована "Голосом" стратегія "холодної деокупації" Донбасу та Криму.

"У перспективі Донбасу будуть необхідні багатомільярдні інвестиції для відновлення після війни. Залучення іноземного та українського капіталу – невід'ємна частина нацплану "Голосу" для цього регіону", – додала керівник політсили.

Відновлення Донбасу — це невід'ємна частина Національного плану «Голосу» на 2021 рік! І фундаментом плану реанімації…

Posted by Голос on Wednesday, March 10, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: