fbpx
Сьогодні
14:51 10 Бер 2021

Комісія з тарифів не підвищуватиме тариф на передачу електроенергії до липня

Нацкомісія з тарифів (НКРЕКП) на засіданні 10 березня вирішила залишити незмінним тариф Укренерго на передачу електроенергії з 1 квітня на рівні 293,93 грн за МВт/год.

Про це йдеться у повідомленні "Економічна правда", з посиланням на постанову НКРЕКП.

Своє рішення регулятор аргументував появою інших компенсаційних джерел у НЕК "Укренерго" для обслуговування кредитів держбанків загальною сумою 10,25 млрд грн.

"Основними факторами того, що вдалося і закласти витрати на кредит і зберегти тариф на поточному рівні, є курсові різниці. Головне, що ми бачимо тенденцію на зниження обсягу вироблення електроенергії поновлюваними джерелами енергії проти прогнозного балансу", – повідомив під час засідання голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Він також закликав учасників ринку "активізуватися в здоровому лобізмі" виконання норм законодавства щодо фінансування не менш як 20% компенсаційних виплат відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) з держбюджету.

Водночас, Тарасюк допустив підвищення тарифу на передачу для НЕК "Укренерго" з третього кварталу, тобто з липня 2021 року, якщо кошти з держбюджету на фінансування "зеленої" генерації не будуть виділені.

"Згідно з нашими прогнозами, вже з третього кварталу нам, напевно, не вдасться залишити тариф на поточному рівні, якщо ми всі разом не долучимося до практичного застосування цієї норми", – резюмував він.

Раніше комісія розглядала декілька варіантів підвищення тарифу. Так, попередньо пропонувалось підвищення тарифу на 2,2% до 300,60 грн з метою обслуговування компанією відсотків по кредитах АТ "Ощадбанк" і АБ "Укргазбанк". Також на обговорення виносилась пропозиція з його підвищення на 7,5%.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: