fbpx
Сьогодні
13:59 09 Бер 2021

Зеленський вважає, що українська мова зараз захищена, але є люди, які хайпують на цьому питанні

English version here

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський переконаний, що питання мови в Україні наразі не на часі, українська мова повністю захищена.

Ті, хто порушують нині питання мови, релігії чи національності, працюють на розкол суспільства, заявив глава держави під час спілкування з журналістами низки телеканалів у рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«У Конституції все чітко було написано: одна, єдина державна мова – українська. Усі, хто піднімають питання національності, питання мови, питання церкви – це всі люди, які хочуть хайпонути тимчасово з великими, на жаль, наслідками для багатьох людей. Направлені всі ці наслідки на розкол суспільства, я в цьому впевнений. Тому я вважаю, що питання мови не на часі, вважаю, що українська мова повністю захищена», – сказав Зеленський.

Водночас він висловив думку, що «в Україні комфортно повинно бути всім, Україна повинна бути дуже ліберальною» й у мовному питанні також.

«Поважати українську мову треба, але поважати людей усіх також нам потрібно», – зазначив президент.

Він додав, що якщо той чи інший закон не подобається депутатам, якщо вони бачать у цьому питанні несправедливість, то, за його словами, нормально про це говорити.

У той же час глава держави переконаний, що в усіх складних питаннях спершу потрібен діалог із суспільством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: