fbpx
Сьогодні
11:28 09 Бер 2021

Україна передасть Гаазі дані про факти обстрілів Луганщини з боку РФ

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов підписав чергове інформаційне повідомлення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду щодо серйозних порушень міжнародного гуманітарного права з боку представників окупаційних адміністрацій РФ на території Луганської області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора України.

«Органи прокуратури разом з правозахисниками роблять масштабну роботу. Здійснений аналіз і зібрана доказова база доводить систематичність злочинних дій щодо мирних жителів Луганщини та цивільних об'єктів, що забезпечують життєдіяльність міст та надають медичну допомогу ", – зазначив Гюндуз Мамедов.

За його словами, у кримінальних провадження щодо злочинів, пов'язаних зі збройним конфліктом, встановлено вже понад 4,2 тисячі потерпілих, з яких понад 90% – саме фізичні особи. 328 цивільних отримали тілесні ушкодження, а 197 загинули внаслідок ворожих обстрілів

Відомо, що у повідомленні до МКС викладено інформацію про 34 факти невибіркових обстрілів.

Наслідками таких дій з боку окупанта були численні ушкодження водогонів, гідротехнічних споруд, виробничих будівель та обладнання, перерви у водопостачанні та електроживленні у селищах Новотошківське, Вовчоярівка, Лоскутівка, Підлісне, Тошківка, Світличне, міст Гірське, Золоте та Попасна із загальною кількістю населення понад 40 тисяч.

З 2014 року встановлено понад 7 тис пошкоджених та зруйнованих об'єктів інфраструктури Луганської області. Лише за останній рік задокументовано 655 обстрілів з тимчасово окупованої території Луганської області, внаслідок яких пошкоджено 22 об'єкти цивільної інфраструктури, поранено 3 цивільних громадян та один загинув.

Загалом до Офісу Прокурора МКС направлено вже 16 інформаційних повідомлень щодо порушень МГП в Криму та на Донбасі.

Довідка

Міжнародний кримінальний суд (МКС) — перший правовий інститут, що діє постійно, в компетенцію якого входить переслідування осіб, відповідальних за геноцид, воєнні злочини і злочини проти людяності. Заснований на основі Римського статуту, прийнятого в 1998 році. Існує з липня 2002 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: