fbpx
Сьогодні
13:46 09 Бер 2021

Україна може стати однією з перших країн, чиї паспорти вакцинації визнає Ізраїль: тривають переговори

Посольство України в Державі Ізраїль веде активні переговори про взаємне визнання паспортів вакцинації від COVID-19.

Про це йдеться у коментарі посла України в Державі Ізраїль Євгена Корнійчука на сторінці посольства у Фейсбуці.

"Посольство України в Державі Ізраїль веде активні переговори про взаємне визнання паспортів вакцинації від COVID-19. Сьогодні мова не йде про назви вакцин та їх виробників. Мова йде про діалог між двома країнами. Ці переговори вже можна назвати успішними, оскільки вони наразі активно тривають", – зауважив Корнійчук.

Коментар Посла України в Державі Ізраїль Євгена Корнійчука щодо переговорів про взаємне визнання паспортів вакцинації…

Posted by Embassy of Ukraine in the State of Israel on Tuesday, March 9, 2021

За словами посла, ініціатором цих переговорів є ізраїльська сторона.

"Україна є однією з перших серед європейських країн, яка має можливість досягти реальних домовленостей. Ми можемо говорити, що в цьому зацікавлена і ізраїльська сторона в контексті забезпечення щорічного паломництва хасидів до Умані. Своєю чергою, Україна отримує можливість відкрити кордони з Ізраїлем. Це дозволить відновити насамперед бізнес-туризм, так як нашій країні потрібні інвестиції, а також дозволить розвивати медичний туризм в обох напрямках", – наголосив Корнійчук.

Посольство України веде переговори "в тісному узгодженні дій з Міністерством закордонних справ України та Кабінетом Міністрів України. Це наша спільна робота", – додав він.

В Ізраїлі 7 березня розпочався третій етап виходу з локдауну, запровадженого через пандемію COVID-19, чому передувало відповідне рішення уряду.

Згідно з новими правилами, скасовуються обмеження на поїздки до Ізраїлю та за його межі, громадянські збори та освітній процес. Усі громадяни Ізраїлю та постійні мешканці країни тепер зможуть в'їхати до держави.

Тим, хто прибуває з-за кордону, все одно потрібно буде пройти самоізоляцію, але тепер їм буде дозволено це робити вдома, а не, як раніше, в спеціальних «карантинних готелях».

Ті, хто має сертифікати про вакцинацію ("Зелений паспорт"), зможуть вільно виїжджати з Ізраїлю. На додаток до тих авіарейсів, що вже функціонують, (рейси до Нью-Йорка та Франкфурта), відновлюється авіасполучення з Парижем, Лондоном, Києвом, Торонто та Гонконгом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: