fbpx
Сьогодні
19:44 09 Бер 2021

Записи з Сурковим: у СБУ підтвердили, що допитали Медведчука й викликали Порошенка, але той не прийшов

Фото: УП

У Службі безпеки України (СБУ), що 9 березня слідчі допитали народного депутата від ОПЗЖ, кума президента РФ Віктора Медведчука.

СБУ підтвердили це "Новинам Донбасу".

У рамках розслідування, в якому фігурують записи розмови Медведчука з експомічником Володимира Путіна Владиславом Сурковим, також викликався п'ятий президент, нардеп від "ЄС" Петро Порошенко.

"9 березня 2021 року слідчі СБУ провели допит громадянина України Віктора Медведчука. Питання слідчих стосувалися в тому числі й фактів, які фігурують у так званих плівках Медведчука – Суркова, які раніше були оприлюднені у ЗМІ", — повідомив прессекретар спецслужби Андрій Діхтяренко.

У СБУ також зазначили, що Порошенко двічі викликався на допит в рамках кримінального провадження, пов'язаного з "плівками Медведчука-Срукова", однак не з'явився.

Раніше ЗМІ повідомили, що Медведчука допитали в СБУ у справі про держзраду.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: