fbpx
Сьогодні
13:20 09 Бер 2021

МЗС презентувало елементи Кримської хартії іноземним послам: тепер очікують їх пропозиції

Міністерство закордонних справ України провело презентацію елементів Кримської хартії, яку планується ухвалити за результатами саміту Кримської платформи, для послів іноземних держав в Україні і очікує їхніх пропозицій, що ще варто включити в цей документ.

Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає Інтерфакс.

"Ми наразі на етапі консультацій, ми розробили елементи Кримської хартії, те, що ми вважаємо за необхідне включити в цей заключний документ. Позаминулого тижня у нас був перший раунд консультацій, декілька десятків послів були запрошені до МЗС, де ми їм презентували елементи цієї хартії", – сказала Джапарова на відкритті виставки "Вірність собі – не злочин" у МЗС України у вівторок.

"Фактично, наразі ми очікуємо від них не лише фідбек щодо наших елементів, а й пропозиції щодо того, що країни пропонують включити в цю хартію, тому що ми вважаємо, що це спільний документ, над яким мають працювати ті країни, які мають активну позицію щодо захисту інтересів України та недопущення легітимізації статусу тимчасової окупації", – додала вона.

За словами заступника міністра, консультації тривають з десятками країн і кожна країна може собі окреслити рівень своєї співучасті у Кримській платформі.

"Туреччина підтримала ініціативу створення Кримської платформи. Це зафіксовано в спільній заяві президентів Ердогана та Зеленського за результатами візиту президента Зеленського до Туреччини декілька місяців тому, і, фактично, Туреччина разом із нашими партнерами бере активну участь у роботі над заключним документом саміту", – зазначила Джапарова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: