fbpx
Сьогодні
13:10 09 Бер 2021

Міндовкілля анонсувало "перезавантаження" водної політики та Держводагентства

Водоспад Давір

Міндовкілля розпочинає процес «перезавантаження» водної політики та Держводагентства. Нова концепція розвитку посилить водний менеджмент та зробить його націленим на досягнення екологічних цілей, поліпшення стану вод та протипаводковий захист.

Про це повідомляє Рубрика, з посиланням на слова Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського.

За словами Романа Абрамовського, в Міндовкіллі вивчили досвід колег з Франції, Польщі, Угорщини, Іспанії та Австралії, який показує різні практики управління від винятково басейнових до змішаних.

Проте більшість країн дотримуються інтегрованого принципу управління річковими басейнами та розділення функцій і завдань з управління водними ресурсами, їх охорони і відтворення з функціями і завданнями розвитку галузі меліорації земель. Функція гідротехнічної меліорації в більшості країн покладається на державні органи з управління сільським господарством.

Тепер Держводагентство позбудеться невластивих для нього функцій та стане цілком орієнтованим на впровадження водної політики за інтегрованим принципом із застосуванням кліматично стійких підходів до управління водними ресурсами.

Зрошення та осушення – функції, що є важливими для забезпечення продовольчої безпеки країни, перейдуть до Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Держводагентство затверджуватиме правила і регулюватиме режими роботи водосховищ, водойм та використання водних ресурсів в умовах кліматичних змін та маловоддя. Для зменшення негативних наслідків паводків та управління ризиками затоплення, Агентство впроваджуватиме протипаводковий захист.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: