fbpx
Сьогодні
09:47 08 Бер 2021

Україна піднялась на 17 позицій у рейтингу соціального прогресу

English version here

Україна в 2020 році піднялася з 80-го на 63 місце у світовому рейтингу за значенням індексу соціального прогресу серед 163 країн з показником індексу 73,38 бала проти 66,97 у 2019-му.

Про це свідчать дані рейтингу Social Progress Index, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з дослідженням, середнє значення індексу серед усіх досліджуваних країн – 64,24 бала. У минулому році група країн з дуже високим рівнем життя і помірно високою якістю життя скоротилася з 104 до 71.

"Окремо хочу відзначити, що серед 15 країн зі схожим рівнем ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності Україна посіла п'яте місце за значенням цього індексу", – зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Крім цього, міністр відзначила високу оцінку України в сферах рівного доступу жінок і чоловіків до середньої та вищої освіти, захисту майнових прав жінок, забезпечення рівних можливостей участі в політичному житті для жінок і чоловіків.

"Також Україна продемонструвала високі показники забезпечення зайнятості вразливих груп, охоплення загальною середньою освітою, наявності доступного мобільного зв'язку, доступної електроенергії", – додала глава Мінсоцполітики.

Однак Україна показала значно гірші результати в порівнянні з іншими країнами за показниками очікуваної тривалості життя після 60 років (117 місце серед 163 країн), а також відстає по ряду інших показників.

"За результатами, які призводять розробники індексу, в України висока нерівність у можливості впливати на політичні рішення в залежності від рівня соціально-економічного становища, корупція, високий рівень викидів парникових газів, висока смертність, пов'язана із забрудненням повітря, висока передчасна смертність від неінфекційних хвороб ", – зазначила Лазебна.

Довідка

Індекс соціального прогресу, який розроблений професорами Гарвардської школи бізнесу і Массачусетського технологічного інституту, вимірює ступінь забезпечення країнами соціальних і екологічних потреб громадян по 54 індикаторами. Дослідження щорічно публікує некомерційна організація Social Progress Imperative.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: