fbpx
Сьогодні
14:39 08 Бер 2021

Санкції США проти Коломойського це тільки початок, - Мендель

Прес-секретар Володимира Зеленського Юлія Мендель вважає, що санкції, які США ввели проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського, – це тільки початок.

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню "Гордон".

"Це хороше запитання, чітке дуже, але я не буду на нього відповідати чітко, тому що майбутнє ніхто не пише. Але ще на своїй прес-конференції 20 травня президент зробив натяк на те, що деякі телеканали мали б подбати про чистоту свого фінансування і порядності своєї журналістики. Це був травень 2020 року, а санкції проти них ввели в кінці січня 2021 року.

Весь цей час ніхто не сидів склавши руки, а шукали певні докази. Марно шукати інструмент санкцій, які нас можуть підставити під сумнів демократії і свободи слова і не мати якихось доказів. Дивись, що я мала на увазі [в колонці].

Менше двох років пройшло, у нас стався удар по трьом дуже відомим людям, які представляють величезні фінансові групи, які зробили свої статки на державний бюджет, податки – на тому, за що повинні жити українці. Такого не робив ніхто ", – сказала Мендель.

Прес-секретар назвала цих людей: кум президента РФ, народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук, бізнесмени Дмитро Фірташ та Ігор Коломойський.

На питання: "Щодо Коломойського, ти маєш на увазі, що вдарили Штати?", Юлія Мендель відповіла так:

"Ні, чому? Штати – це поки досить … Так, санкція визначена, як більше символічна і показує, що у них є докази його корупції, оскільки там звучить чітко слово "корупція ". Я думаю, що це не кінець. Думаю, це початок ", – сказала Мендель і нагадала, що в Україні трьом колишнім топ-менеджерам "ПриватБанку ", який раніше належав Коломойському, оголосила підозру в розтраті 137 млн ​​грн.

Одночасно, Мендель не дала прямої відповіді на питання, чи варто очікувати українські санкції проти Коломойського і чи зможе Україна видати бізнесмена США, де проти нього ведеться розслідування.

"Подивимося. Я ж не гадалка … Буде як буде … Ми ж стоїмо за інтереси і держави, і кожного українця", – зазначила прес-секретар.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: