fbpx
Сьогодні
15:45 08 Бер 2021

Депутатки партії "Слуга народу" об'єдналися у рух Зе!Жінки

Фото: партія "Слуга народу"

У партії «Слуга Народу» запускають рух Зе!Жінки для впровадження політики рівності на національному та місцевому рівнях.

Про це повідомляє пресслужба партії, з посиланням на слова голови партії Олександра Корнієнка.

"У межах руху Зе!жінки депутати парламенту та місцевих рад, а також прихильники партії працюватимуть над посиленням політичної участі жінок, становленням рівних прав і можливостей в Україні та реалізацією національної політики з гендерної рівності, зокрема урядової програми «Партнерство Біарріц», ініційованої першою леді України", – сказав він.

"Зе! Жінки – це об'єднання депутаток партії «Слуга Народу», які працюють в парламенті та місцевих радах задля реалізації політики рівності, збільшення жіночого представництва в політиці та втілення національної програми з гендерної рівності", – розповіла учасниця руху, народна депутатка «Слуги Народу» Марина Бардіна.

Нагадаємо, у нинішньому парламенті – найбільша кількість жінок за всі часи незалежності України, 20,8%.

Також на початку скликання депутати ухвалили новий Виборчий кодекс, де передбачена гендерна квота на виборах у розмірі 40%. Так, у кожній п'ятірці партійного виборчого списку мають бути як чоловіки, так і жінки (не менше двох кандидатів кожної статі).

У результаті на місцевих виборах збільшилась кількість обраних жінок до місцевих рад (обласні – 28,2%, районні – 33,7%, ради понад 10 тисяч виборців – 32,8%, ради до 10 тис. виборців – 41,6%. Серед місцевих депутатів «Слуги Народу»: 40,3% жінок і 59,7% чоловіків.

У партії нагадують, що за ініціативи першої леді України Олени Зеленської уряд ухвалив рішення приєднатися до «Партнерства Біарріц» щодо становлення рівності чоловіків та жінок у різних сферах. Восени 2020 року Україна стала повноправною учасницею цієї програми, яку запровадили країни Групи Семи.

Йдеться про 5 напрямків:

  • розвиток інклюзивного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення;
  • навчання дітей принципам рівності чоловіків та жінок у родині, кар'єрі, громадсько-політичному житті,;
  • запобігання насильству;
  • зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків,
  • збільшення можливостей для чоловіків піклуватися про дітей (соціальна відпустка для тата).
Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: