fbpx
Сьогодні
10:20 08 Бер 2021

Американські науковці назвали три найбільш заразні штами Covid-19

Нові штами, які виявили у Бразилії, Нью-Йорку та Каліфорнії виявились більш заразними й стійкими до вакцин, що може відкотити назад увесь поступ у боротьбі проти пандемії.

Про це повідомила директорка американського Центру з контролю та запобігання захворювань Рошель Валенськи, пише "Голос Америки".

Мутація вірусу, яку вперше виявили у Бразилії й назвали P.1, вже зафіксована у шести американських штатах та Японії. Цей різновид підтвердили у багатьох людей, які вже видужали від коронавірусу, що підвишує занепокоєння про те, що цей штам може призводити до повторного зараження через його стійкість до антитіл.

Інший різновид коронавірусу B.1.526 знайшли спершу у Нью-Йорку та прилеглих штатах. Як і бразильська мутація, цей штам, підозрюють вчені, може виявитись більш стійким до певного курсу лікування й вакцинації.

Каліфорнійський штам, що називають B.1.427 або B.1.429, за попередніми висновками, може призводити до підвищеного ризику серйозних ускладнень або смертності. Зокрема, із поширенням цього різновиду пов'язують складну ситуацію у відділеннях інтенсивної терапії штату.

Водночас, дослідники кажуть, що навіть із такими мутаціями, що роблять вакцини менш ефективними, щеплення все одно продовжують бути надзвичайно важливими, адже надають певний рівень захисту.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: