fbpx
Сьогодні
10:56 07 Бер 2021

У КМДА висловили сумнів, що Укравтодор добудує Дарницький міст до кінця року

Заява Укравтодору про добудування Дарницького мосту в Києві до кінця 2021 року викликає питання.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, передає пресслужба відомства.

"Що стосується заявлених темпів добудови – до кінця цього року – то насамперед важлива якість виконання робіт. Адже йдеться про надійність об'єкту і безпеку людей", – наголосив Олександр Густєлєв.

Він зазначив, що озвучені терміни завершення робіт викликають питання, адже проєкт 2004 року потребує коригування. І тільки ця процедура (тобто, терміни до початку безпосереднього будівництва), згідно з нормативними документами, складатиме майже 1,5 року. Наприклад, тільки коригування проєктно-кошторисної документації триває до 6 місяців, державна експертиза проєкту – ще 2 місяці. Проведення тендерних процедур для визначення підрядника будівельних робіт – теж 2 місяці. Тому завершення виконання робіт до кінця року із дотриманням всіх норм та правил виглядає примарним.

"Щодо Подільсько-Воскресенського мостового переходу ще раз підкреслю позицію міста. Передача мосту, будівництво якого вже на фінальній стадії, на баланс "Укравтодору", призведе до значного відтермінування завершення робіт. Знову ж таки, через всі процедури, передбачені законом. А міст увесь цей час стоятиме недобудованим", – наголосив заступник голови КМДА.

"Виглядає так, що сьогодні намагаються заморозити в нинішньому стані важливі для міста та киян об'єкти – якісь в недобудованому, інші – в напівзруйнованому. Бо місто неодноразово з 2017 року зверталося передати до комунальної власності Гостинний двір, Будинок Сікорського, Палац спорту, Національний цирк, щоб відремонтувати ці об'єкти. Але за 4 роки жодних кроків з боку державних органів так і не було зроблено. А будівлі тим часом продовжують занепадати чи руйнуватися", – наголосив Олександр Густєлєв.

Нагадаємо, 3 березня Укравтодор підписав меморандум з "Укрзалізницею", відповідно до якого Дарницький міст у Києві буде добудований Укравтодором.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: