fbpx
Сьогодні
12:17 07 Бер 2021

Росія та Білорусь збираються провести спільні військові навчання

Росія анонсувала проведення в березні двох спільних тактичних військових навчань з Білоруссю. У них візьмуть участь ВПС Росії і сили спеціальних операцій білоруської армії.

Про це пише DW.

Згідно з повідомленням Міноборони Росії, перше в поточному році спільне російсько-білоруське тактичне навчання пройде в період з 9 по 20 березня на полігоні "Поливно" в Ульяновській області, воно присвячене миротворчій тематиці. Прибуття білоруських військових очікується 9 березня, а активна фаза навчання пройде в період з 16 по 19 березня.

У ньому буде задіяно з російського боку понад 400 військовослужбовців і близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки Ульяновського з'єднання, а від білоруської – понад 80 військовослужбовців. Крім того, в навчанні братимуть участь 2 ударні вертольоти Мі-24 і 6 транспортно-бойових вертольоти Мі-8АМТШ Центрального військового округу.

Паралельно, в період з 15 по 27 березня на полігоні "Осиповицький" в Мінській області буде проходити спільне білорусько-російське тактичне навчання. Підрозділи російських і білоруських десантників відпрацюють спільні спеціальні дії посиленого парашутно-десантного батальйону в обороні і наступі вдень і вночі.

Від Росії в навчанні візьме участь близько 90 військовослужбовців гвардійського Чорноморського десантно-штурмового полку Псковського гвардійського з'єднання ПДВ, а від Білорусі – понад 400 осіб особового складу і близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки Вітебського окремого гвардійського повітряно-десантного з' єднання.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: