fbpx
Сьогодні
17:27 07 Бер 2021

Милованов відмовився вибачатися перед МВФ за свій скандальний коментар

Радник голови Офісу президента України Тимофій Милованов відмовився вибачатися перед Міжнародним валютним фондом за некоректний коментар у Facebook.

Про це повідомляє "Україна 24".

За словами Милованова, він не бачить підстав вибачатися за свій вислів про те, що у питанні надання Україні нового кредиту, МВФ "обкакався".

"Я відповім, що я не бачу, за що тут вибачатись. Я вам скажу чесно, якби МВФ вийшов з офіційною заявою стосовно мого коментаря, це був би культовий статус у мене – коментар, навіть не пост, на facebook, викликає офіційну позицію МВФ. Це, до речі, що зробили з нами соцмережі – вони змінили світ, і уявити, щоб щось таке було 5-10 років тому, неможливо. На жаль, facebook став токсичним, і інколи треба спуститися до, як я їх називаю, аналітичних хуліганів, до їх рівня, і відповідати словами, які вони розуміють", – сказав Милованов.

Він додав, що співпрацю України з МВФ необхідно розділити на два рівня.

"Перший – фінансування України. Зазвичай МВФ фінансує або резерв НБУ, або держбюджет. Нам ні те, ні інше не потрібне, резерви у нас великі, бюджет і макроекономічна ситуація у нас в гарному стані. Але важливо розділити фінансову ситуацію в країні і реформи. Реформи ми робимо тому, що вони потрібні нам, незалежно чи є МВФ, чи немає. З іншого боку, інколи нам потрібні гроші, і МВФ нам дає їх", – пояснив Милованов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: