fbpx
Сьогодні
16:03 07 Бер 2021

Київ увійшов до топ-100 міст світу за якістю життя

Українська столиця увійшла до рейтингу кращих 100 міст для життя. Перше місце у списку зайняла столиця Фінляндії, а от Київ фактично замикає цей перелік.

Рейтинг складає консалтингова фірма Knight Frank, він охоплює 100 міст.

До трійки лідерів потрапили: фінляндські Гельсінкі, іспанський Мадрид та канадський Ванкувер.

Рейтинг міст за якістю життя розраховують за 4 показниками:

  • охорона здоров'я;
  • безпека;
  • якість повітря;
  • стійкість – екологічна та ринкова.

Київ посідає у цьому списку 99 позицію. Його випередила столиця ПАР – Йоганнесбург, а замкнув 100 міст нігерійський Лагос.

Індекс компанія Knight Frank визначає в рамках свого головного дослідження Wealth Report («Звіт про багатство»). Мета дослідження – виявити міста, які дозволяють громадянам досягти більш високого рівня добробуту.

Аналітик і керівник проєктів Cedos Павло Федорів застерігає, що з рейтингами міст варто бути обережними. Зокрема, інтерпретуючи або використовуючи рейтинги, варто пам'ятати про їхні обмеження: специфічні цілі і аудиторії, методологічні обмеження заохочують міста боротися за ресурси.

На результат дуже впливає рішення про те, які міста включати в дослідження, які дані використовувати, як ці дані організовувати і зважувати. Крім того, під час інтерпретації рейтингів не завжди приділяється достатньо уваги тому, що вони власне вимірюють, для якої саме аудиторії та ким створені.

За його словами, дослідження міст у формі індексів виникли для допомоги великим корпораціям з розміщенням капіталу, інвестицій та персоналу в різних країнах і містах в 1970-тих роках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: