fbpx
Сьогодні
22:33 07 Бер 2021

Ексміністр звернувся до Зеленського з відкритим листом: у чому справа

Ексміністр транспорту і депутат кількох скликань Микола Рудьковський звернувся з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського. У ньому він заявляє про свою непричетність до викрадення колишнього гендиректора компанії "Нафтогазвидобування" і діючого нардепа від "Слуги народу" Олега Семінського.

Текст відкритого листа опублікувало видання "Гордон".

"За моєю інформацією, у п'ятницю, 5 березня, о 11.00 Олег Семінський разом з заступником генпрокурора і ключовим нардепом від фракції "Слуга народу" були у президента України й формували його думку у справі про зникнення, щоб отримати можливість незаконного впливу на правоохоронну систему і суди", – пише Рудьковський.

За словами ексміністра, він також хотів би зустрітися з президентом, але відсутність такої можливості змушений звертатися до глави держави через ЗМІ.

За його словами, з 2012 року слідчі й прокурори жодного разу не викликали для давання свідчень у справі про зникнення Семінського. А саме розслідування і пошуки зниклого почалися якраз на вимогу екс-міністра.

У листі йдеться також про те, що відразу після появи інформації про причетність Рудьковського до цієї справи, він повернувся в Україну, але так і не був викликаний правоохоронцями для дачі показань.

Екс-міністр окремо зупинився на цілях, які, на його думку, переслідує Семінський. "Він (Семінський, – ред.), як член фракції "Слуга народу", використовуючи своє службове становище й прикриваючись ім'ям президента України, займається банальним шантажем і намагається забрати в мене частину моєї компанії. До речі, акціонером цієї компанії він ніколи не був, а лише був найманим менеджером", – пише Рудьковський.

Він також підкреслив, що під час знаходження в російській в'язниці (Рудьковського звинуватили в нападі на посольство РФ у Києві у 2014 році) він піддавався тиску з боку криміналітету і силових структур держави-агресора.

"Він (Семінський, – ред.) настільки хоче заволодіти майном, яке йому не належить, що зі своїм партнером опустився до такої ницості, як погрози й тиск не тільки на мою адресу, але і в адресу моєї родини", – йдеться в листі.

На його думку, президента України зараз вводять в оману у зв'язку з цією справою.

"Я ще раз підтверджую, що ніякого відношення до зникнення Олега Семінського не мав, і так само як і Ви, зацікавлений у справедливому публічному розслідуванні", – резюмує Рудьковський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: