fbpx
Сьогодні
09:09 06 Бер 2021

У "Слузі народу" розповіли, чи буде Рада повертатися до розгляду законів про зброю

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Денис Монастирський заявив, що Рада до кінця теперішньої каденції після провалу 4 березня навряд чи повернеться до голосування законопроєктів про обіг вогнепальної зброї.

Такий прогноз був озвучений в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Що означає вчорашнє голосування (в Раді – ред.), коли були провалені обидва законопроєкти про обіг цивільної вогнепальної зброї? Це означає лише те, що більше парламент цього скликання, ймовірно, не повернеться до питання легалізації придбання, зберігання або носіння вогнепальної короткоствольної зброї для громадян. Саме це означало голосування – за перший законопроєкт 88 було голосів, за другий 74 голоси. Але всі акцентували, що всі фракції, всі депутати готові підтримати закон про обіг зброї, має бути такий закон, тому що на рівні інструкції не можуть бути врегульовані права людини, тим більше які впливають на права інших людей", – зазначив нардеп.

Він наголосив на необхідності законодавчо врегулювання питання самооборони.

"Я погоджуюсь, що в будь-якому разі буде відрегульоване питання необхідної самооборони – це ключове питання для будь-якого обігу зброї. Механізм необхідної самооборони в законі потребує вдосконалення. Тому що на сьогодні людина, яка скористалася зброєю навіть при захисті своєї домівки або відбитті нападу, вона, як показує судова практика, як правило буде притягнута до судової відповідальності. Тому що резюмується, що людина зі зброєю була не права, навіть якщо на неї здійснювався напад. Це питання треба змінювати", – заявив Монастирський.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада провалила закони про обіг зброї в Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: