fbpx
Сьогодні
13:07 06 Бер 2021

Ткаченко звернувся до Кличка, аби той передав Мінкульту Гостинний Двір

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що КМДА досі не підписали звернення Фонду держмайна щодо передачі Гостиного Двору в управління МКІП.

Як він повідомив у Telegram, на це у мера Києва Віталія Кличка залишилося лиш декілька тижнів.

Як зазначив Ткаченко, окрім Гостинного Двору під Музей сучасного мистецтва розглядають також Український Дім і Мистецький Арсенал, однак діалог з громадськими організаціями і міжнародними фахівцями з приводу цих локацій триває.

Водночас міністр зауважує, немов Мінкульт має план порятунку Гостинного Двору, який вже роками знаходиться у занедбаному стані.

"По-перше, реальна концепція, на яку чекають кияни, продовжує розроблятись МКІПом та громадськістю. На жаль, не містом. Проект реконструкції Гостиного Двору досить складний у реалізації, проте ми розуміємо, як з цим працювати аби втілити у межах пам'ятки простір для культурно-мистецьких українських проектів та залученості місцевої громади.

Ще одне питання – кошти. Ми маємо розуміння як профінансувати розробку проектно-наукової документації та почати протиаварійні роботи. А це – перший вагомий крок у збереженні пам'ятки від руйнації. КМДА варто спочатку хоча б завершити розпочате. Бо мости самі не добудуються.

І втретє, протидія рейдерству. Як тільки міська влада припинить затягувати процес із погодженням передачі пам'ятки у наше управління – ми отримаємо правові підстави діяти. Тобто, робота по звільненню території пам'ятки від експансії минулих власників – почнеться без зволікань", – зазначив Ткаченко.

Врешті Ткаченко звернувся до Кличка, аби той не затягував із передачею Гостинного Двору.

"У нас є план порятунку Гостиного Двору, який ми вже почали втілювати. Але повноцінно зможемо реалізувати його лише тоді, коли ваше відомство (КМДА, – ред.) почне співпрацювати з державою", – зазначив міністр культури.

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до Шмигаля про передачу Гостинного Двору на баланс МКІП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: