fbpx
Сьогодні
18:29 06 Бер 2021

Школяр з Одеси винайшов інтерактивну маску, яка "відчуває емоції"

Фото: kanaldom.tv

Одеський школяр винайшов інтерактивну маску, яка відчуває емоції, реагує на рухи, відкриває рот під час мовлення та показує анімацію.

Свій винахід він уже презентував на десятках форумів, повідомляє "Дом".

15-річний Михайло Чумаченко створив світлодіодну маску, надихнувшись іншим своїм захопленням — брейк-дансом. Тепер разом з друзями він робить кліпи, де показує свою роботу.

Маска реагує на емоції людини, рухи голови, мовлення. Якщо людина посміхається або злиться, LED-аксесуар це відразу покаже.

Юний винахідник зазначає, що ідея створення маски ніяк не пов'язана з пандемією коронавірусу. Але зараз він думає про те, як адаптувати маску і на час карантину.

"Плануємо вихід нової маски, яка нічим не буде відрізнятися від тканинної. Але є одне "але" — у неї також зберігається модуль з електронікою. Буде дисплейчик, який зможе показувати ваші емоції. Тобто те саме, що є у великій масці, але з дизайном тканинної маски. Буде анімація, буде більше фішок. Можна буде пускати свій текст на цьому дисплеї", — ділиться ідеєю Чумаченко.

Програмуванням школяр захопився ще в 10-річному віці. Займався в секції IT-технологій.

Ідею Михайла підтримали не тільки батьки та вчителі, а й однолітки, розповідає його педагог Валентина Городецька.

"Це тренд. Не потрібно пов'язувати це з пандемією, просто так збіглося. Але це різні маски. У них трохи різні цілі. Та найголовніше, що в цій масці склалося все, Михайло зміг застосувати свої знання", — зазначає педагог.

Свій винахід школяр уже презентував на кількох авторитетних форумах, зокрема на знаменитому Web Summit. Після цього на його розробку стали надходити замовлення з різних країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: