fbpx
Сьогодні
20:58 06 Бер 2021

Мільярдер з Японії готується до польоту на Місяць

Фото: GETTY IMAGES

Японський мільярдер Юсаку Маесава шукає вісім людей, які погодилися б разом з ним злітати навколо Місяця. Він запевнив, що для добровольців повністю оплатить поїздку, тобто для них вона буде безкоштовною.

Про це пише британська телерадіокомпанія BBC.

"Я хочу, щоб до нас приєдналися люди з різних верств суспільства", – сказав Юсаку Маесава в відео, опублікованому в Twitter, де він також поділився посиланням на детальну інформацію про політ.

Місія під назвою dearMoon повинна вилетіти в 2023 році.

Кандидати повинні відповідати двом критеріям: вони повинні "якимось чином допомагати іншим людям або суспільству", і "готові підтримувати інших членів екіпажу, які поділяють схожі устремління".

"Я купив все місця, так що це буде приватна поїздка", – додав мільярдер.

Маесава, підприємець і колекціонер творів мистецтва. Раніше він сказав, що планував запросити "художників" в подорож на ракеті Starship, але скоригований проект "дасть людям з усього світу шанс приєднатися до цієї подорожі".

У минулому році він також почав пошук дівчини, яка могла б приєднатися до нього в поїздці, але відмовився від ідеї через "змішаних почуттів".

У 2018 році Маесава був першим приватним пасажиром, які вчинили обліт Місяця на шатлі компанії SpaceX, що належить Ілону Маску.

Ціна, яку Маесава погодився заплатити за свій квиток в космос, не розголошується, але, за словами Маска, це були "великі гроші".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: