fbpx
Сьогодні
19:21 06 Бер 2021

Кравчук розповів про проблему в переговорах щодо Донбасу

Фото: ukrinform.ua

Перший президент, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Росія не хоче миру на Донбасі та блокує перемовини у ТКГ.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ситуація рухається по колу, ніяких конструктивних пропозицій з боку Росії немає. Вона продовжує займати дивну позицію. Вона вважає, що виконує якусь дивну функцію, а саме, що вона спостерігач. Хоча ніхто їй таких доручень, таких повноважень ніколи не давав. Тому якщо Росія надалі стоятиме на тому, що вона не є стороною конфлікту, а лише спостерігачем, і шукати будь-які причини, щоб блокувати наші перемовини, то можна говорити, що ситуація перебуває у глухому куті. І що її вивести з цього кута можна лише радикальними кроками», – зазначив Кравчук.

Він наголосив, що Росія не зацікавлена в просуванні переговорного процесу.

«Наша делегація зараз думає над тим, які можливо внести пропозиції на базі тих домовленостей, які є, але на жаль рухів уперед немає, тому будемо говорити як є: ситуація в глухому куті, заблокована Росією. Росія не хоче миру на Донбасі, вона хоче, щоб ситуація була такою, якою вона є сьогодні, а може іншою, але не кращою», – заявив перший президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: