fbpx
Сьогодні
14:04 05 Бер 2021

У Міноборони назвали топ-5 досягнень

У Міністерстві оборони назвали топ-5 найважливіших досягнень оборонного відомства за рік роботи.

Як передає "Рубрика", про це повідомляється на Офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

У відомстві повідомили, що у 2020 році було посилено міжнародне співробітництво для відсічі російської агресії. Україна увійшла до кола найближчих партнерів НАТО. 12 червня минулого року Північноатлантична рада ухвалила рішення щодо надання Україні статусу Партнера з розширеними можливостями (Enhanced Opportunities Partner, ЕОР). А виділення Конгресом США пакету безпекової допомоги за програмою «Ініціатива безпекової допомоги Україні» (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI) стало черговим визнанням з боку США того, що Україна продовжує успішно реформувати сектор безпеки і оборони, відповідно до цілей європейської та євроатлантичної інтеграції.

Крім того, попри складну епідеміологічну ситуацію в країні, у 2020 році було удосконалено структуру Міністерства оборони України, розмежовано посади Головнокомандувача та начальника Генерального штабу Збройних Сил. Генеральний штаб ЗСУ перейшов на J-структуру, сформовано нові командування ЗСУ (Об'єднаних сил, Військ зв'язку та кібербезпеки, Сил підтримки, Медичних сил). Структура командування та управління Збройних сил України відповідає основним принципам системи командування та управління збройними силами в НАТО.

За результатами виконання державного оборонного замовлення (ДОЗ) у 2020 році до ЗСУ поставлено 10,5 тисячі одиниць нового і модернізованого озброєння та військової техніки і виробів спеціального призначення, 3,2 млн штук боєприпасів. На озброєння прийнято 28 одиниць, а допущено до експлуатації 22 одиниці зразків озброєння та військової техніки. Завдяки успішному виконанню ДОЗ-2020, у 2021 році очікується постачання військової продукції на суму понад 10 млрд гривень. Завершено будівництво табірного містечка 235-го Міжвидового Центру підготовки підрозділів «Широкий Лан».

Вперше за роки Незалежності укладено контракт на постачання трьох літаків Ан-178 для ЗСУ. Проект має дати поштовх не лише оновленню авіаційного парку ЗСУ, а і відновленню колишньої світової слави підприємства «АНТОНОВ». Також триває робота щодо створення ракетного щита в морському напряму (в акваторіях Чорного та Азовського морів). Виконуються Державні контракти з виробництва берегового ракетного комплексу «Нептун» та створення корабельного комплексу «Нептун». Укладено державні контракти на виготовлення ракет «Вільха» та завершення створення ракет «Вільха-М».

Вперше в історії України укладено прямі контракти з імпорту озброєння: корабля класу «корвет», безпілотних ударних комплексів «Bayraktar» та боєприпасів до стрілецької зброї. Започатковано закупівлі озброєння і військової техніки з використанням механізмів агенції НАТО (NSPA). Маємо перші практичні приклади таких закупівель: патрульні катери класу «Island», протитанкові комплекси «Javelin», бойові модулі до броньованої техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: