fbpx
Сьогодні
11:58 05 Бер 2021

Степанов вкотре заявив, що вакцини в Україні достатньо

Фото ВВС

Україна має підтвердження поставок вакцини від COVID-19 AstraZeneca, NovaVax, Sinovaс, а також вакцин за ініціативою COVAX.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Одразу заспокою скептиків — вакцини вдосталь. На сьогодні у нас є підтверджені поставки вакцини AstraZeneca, американського NovaVax, китайського Sinovaс, підтвердження за програмою COVAX , які ми очікуємо найближчим часом, це також AstraZeneca, Pfizer і решта вакцини, які увійшли до цієї програми», – сказав Степанов.

Степанов наголосив, що вакцина Covishield/AstraZeneca, яка зараз використовується в Україні, є розробкою британсько-шведської компанії спільно з Оксфордським університетом, її ефективність – 70-80%, що підтверджується всіма стадіями клінічних досліджень, публікаціями в галузевих наукових виданнях. Ця вакцина випускається на 7 підприємствах в Європі, Південній Кореї, Індії, Китаї. Вакцина, яку закупила Україна, вироблена потужностях Serum Institute в Індії, який виробляє вакцини для 140 країн світу. Вакцину цього виробника також законтрактували Канада та Велика Британія.

Він додав, що під час робочої поїздки до Індії було досягнуто домовленості ще з одним виробником вакцин – Bharat Biotech.

«Їх вакцина Коваксін проходить останній етап досліджень. Найближчими днями будуть результати, якщо результати ефективності будуть підтверджені на високому рівні, вона також буде застосована», – сказав Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: