fbpx
Сьогодні
16:53 05 Бер 2021

Перша леді ініціювала проект щодо створення безбар'єрного простору в Україні

фото: Офіс президента

В Україні почали розробляти Національну стратегію створення безбар'єрного простору. Проект розробляють у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання указу Президента.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Презентація проекту відбулася вчора, 4 березня, на засіданні міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів за участі Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та Олени Зеленської.

За даними Офісу президента, над проетом працює понад 230 експертів і 50 громадських організацій та аналітичних центрів з різних регіонів країни.

Проєкт пропонує багато новацій, які сприятимуть включенню вразливих категорій населення до економічного життя країни, зокрема:

  • Спростити процедуру отримання фінансової підтримки підприємствами на створення робочих місць за принципом "гроші йдуть за кандидатом";
  • Забезпечити прозоре використання коштів за виконання норми на працевлаштування, що надходять до Фонду соціального захисту людей з інвалідністю, на адаптацію робочих місць у роботодавців;
  • Удосконалити діяльність Фонду соціального захисту людей з інвалідністю з метою сприяння реальній зайнятості людей з інвалідністю, в частині прозорості і відкритості всіх процесів та процедур;
  • Надати можливість компаніям отримати консультації щодо облаштування доступного середовища та інклюзивного працевлаштування;
  • Розробити та оприлюднити типові положеннями та інформаційні матеріали щодо різноманітності та інклюзивності;
  • Додати професію фахівця з інклюзивності в класифікатор професій;
  • Розробити систему податкових пільг для працедавців, що працевлаштовують більше осіб з інвалідністю, ніж передбачено діючою нормою в 4%, та створення прогресивної шкали сплати санкцій за невиконання норми, тощо.

Також зазначається, що 9 березня проект Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору буде оприлюднений для широкого громадського обговорення.

Після фіналізації документа та погодження з боку всіх дотичних органів державної влади відбудеться затвердження Нацстратегії Кабінетом Міністрів України, яке заплановане на середину квітня 2021 року.

Нагадаємо, нещодавно Олена Зеленська зустрілась з учасницями проекту про мультикультурність "Своя".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: