Новини

Новий голова Нацкомісії з цінних паперів назвав свої пріоритети на посаді

Новий голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Руслан Магомедов має намір зробити ставку на розвиток енергобірж і клірингу у співпраці з ринком.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Товарні і особливо енергетичні біржі, кліринг – це те, що буде цікаво ринку в першу чергу, те, на що я збираюся зробити упор. Я бачу, що запит і бажання є: і з боку тих, хто готовий займатися організацією торгів, і з боку тих, для кого ці торги організовуються", – заявив Магомедов.

"Роботи на цьому новому для НКЦБФР напрямку буде багато, так як там – неоране поле.

Якщо раніше комісія "чистила" тих, кого вона знала, то тут потрібно буде знайти правильне рішення, щоб не витрусити якісне і не залишити неякісне", – пояснив він.

За його словами, грамотні дії регулятора, який з 1 липня стане регулятором товарних бірж, і учасників ринку можуть дати хороший результат вже в короткостроковій перспективі.

Магомедов зазначив, що на товарному ринку "є життя" і торгівля основним активом, тому потрібно доповнити це розвитком клірингу і бірж.

"Правильний механізм – той, при якому це роблять самі учасники ринку, а не держава виступить якимось творцем чогось там", – сказав він.

Він вважає, що інфраструктура фондового ринку – це бізнес, який повинен бути прибутковим і цікавим для власників і інвесторів.

"Завдання комісії як регулятора – створити такі умови, щоб в Україні це був цікавий бізнес, куди будуть приходити міжнародні стейкхолдери, куди будуть вкладати гроші навіть приватні інвестори. Я проти того, щоб оперативно когось кудись заганяти, це все буде як "державний телеканал": напевно, дивитися будуть, але тільки якщо він буде єдиним", – заявив глава НКЦБФР.

Коментуючи ідею його попередника Тимура Хромаєва про створення державою інфраструктурного холдингу, Магомедов назвав її цікавою, заявивши про необхідність зберігати зв'язок з ринком.

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.