fbpx
Сьогодні
12:57 05 Бер 2021

Неповнолітні жертви та свідки злочинів зможуть звернутися за допомогою через канали довіри у месенджерах

Офіс Генерального прокурора ініціював створення online-каналів довіри в соціальних мережах для неповнолітніх жертв і свідків злочинів.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генерального прокурора з метою діджиталізації процесу спілкування з дітьми, які стали жертвами злочинів або свідками правопорушень, ініціюватиме створення для них online-каналів довіри в соціальних мережах та месенджерах, зокрема в Instagram, Snapchat або Telegram», – написано в повідомленні.

Офіс генпрокурора зазначив, що неповнолітні зможуть написати про вчинення проти них злочину з можливістю надання аудіо-і фотофайлів, а також отримати первинну правову, психологічну і медичну допомогу, в разі нанесення їм тілесних ушкоджень.

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов зазначив, що така модель ефективної допомоги постраждалим діє, зокрема, в Естонії, і до таких web-правоохоронців є довіра.

«Ми теж хочемо максимально осучаснити процеси. Діти чимало часу проводять в online і є більш прогресивними за дорослих, тому ми хочемо надати їм можливість говорити з нами у зручному для них форматі. Крім того, неповнолітній жертві або свідку на початковому етапі простіше написати чи направити голосове повідомлення про подію, ніж розказати вживу, а часто – ще й безпечніше, якщо кривдник дитини знаходиться поруч», – зауважив Мамедов.

Нагадаємо, у Авакова розповіли про нові інструменти боротьби з домашнім насильством

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: