fbpx
Сьогодні
20:02 05 Бер 2021

Мінкульт провів перший онлайн-фестиваль борщу

У презентації "Культура приготування українського борщу" взяли участь представники від 25 регіонів України, які водночас приготували різні варіації головної національної страви України.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, який відвідав захід.

Міністр зазначив, що під час презентації було водночас встановлено рекорд: масове одночасне приготування представниками 25-ти регіонів України традиційних українських борщів.

За словами Ткаченка його подивувало розмаїття інгредієнтів. "У Вінницькому регіоні додають чорнослив, на Волині – помідори у власному соку, а у Криму взагалі кукурудзу, айву та баклажани. Із задоволенням скуштував би всі, якби зміг, але обрав Кримський", – розповів він.

"Наші національні страви – надбання, які маємо захищати. Бо це частина нашої історичної спадщини, нарівні з традиціями і звичаями. Все це разом і дозволяє сформувати унікальну національну ідентичність кожного народу. І борщ – та страва, яка хоч і різниться приготуванням від області до області, але вона наша, спільна. Маємо пам'ятати", – зауважив Ткаченко.

Міністр культури також нагадав, що онлайн-фестиваль був покликаний популяризувати українську страву закордоном та у межах подання "Культури приготування українського борщу" до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

"Формуємо усвідомлення та визнання на світовому рівні, що борщ – український. Щоб маніпуляції на цьому тлі, які використовує Росія, ніколи не спрацювали за кордоном", – зазначив Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, борщ потрапив до рейтингу найсмачніших перших страв світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: