fbpx
Сьогодні
09:44 05 Бер 2021

Міністр юстиції розкрив деякі деталі проекту "Суд у смартфоні"

У рамках проекту "Суд у смартфоні" вже цього року планується поєднати існуючі онлайн-послуги в одному додатку.

Про це повідомив Міністр юстиції Денис Малюська на каналі "Україна 24".

"На першому етапі, в одне місце, в один додаток, буде зведено електронні сервіси, які ми вже змогли запровадити до цього часу. Мова йде про повідомлення про розгляд судової справи, яке вже можна отримати онлайн. Подання судових документів онлайн – це теж можна зробити, але не в межах одного додатку. Отримання безоплатної правової допомоги онлайн через спеціальний додаток.

Вже існуючий сервіс також буде об'єднаний в один загальний додаток. Отримання можливості ознайомитись з документами по виконанню судового рішення, так само онлайн ми вже працюємо з цим. Це є можливим. Це буде також в межах окремого додатку.

Окрім того, протягом першого півріччя цього року, тобто до літа, чи можливо в червні максимум, ми плануємо запровадити можливість ознайомлення і отримання документів кримінального провадження, яке веде НАБУ, так само в електронному вигляді", – розказав міністр.

За його словами ці короткострокові швидкі реформи будуть проведені вже в першому півріччі 2021 року. Далі система буде прогресувати. «Суд у смартфоні» стане комплексною послугою, де практично весь судовий процес можна буде супроводжувати і брати в ньому участь онлайн за допомогою додатку.

Нагадаємо, впровадження ІТ-рішення "Суд в смартфоні" анонсував президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Розвиток правосуддя" в Києві.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: