fbpx
Сьогодні
17:25 05 Бер 2021

Литва передасть Україні вакцину проти COVID-19

Литва збирається безкоштовно передати Україні залишки вакцини проти коронавірусу.

Про це було зазначено під час зустрічі заступника керівника Офісу Президента України Ігоря Жовкви з головним зовнішньополітичним радником Президента Литовської Республіки Астою Скайсгірітє, передає пресслужба ОП.

Як йдеться у повідомленні, під час зустрічі співрозмовники обговорили заходи, яких вживають в Україні та Литві у контексті подолання другої хвилі COVID-19 та забезпечення щеплення громадян якісними сертифікованими вакцинами. У цьому зв'язку заступник керівника Офісу Президента високо оцінив ініціативу литовської сторони щодо передачі Україні (на безкоштовній основі) певної кількості вакцин проти COVID-19 після формування у Литві відповідних залишків.

"Хочу також окремо подякувати Литві за лідерство у порушенні в рамках Євросоюзу питання стосовно надання країнам-партнерам доступу до отримання вакцини від коронавірусу. Створення такого механізму передачі вакцини від ЄС є потужним сигналом солідарності з Україною", – наголосив Ігор Жовква.

Також зазначено, що основна увага під час переговорів була зосереджена на підготовці чергового засідання Ради Президентів України та Литовської Республіки, проведення якого заплановане цього місяця у межах візиту Президента Литви Гітанаса Наусєди в Україну.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: