fbpx
Сьогодні
10:11 05 Бер 2021

Ляшко сказав, скільки українців отримали першу дозу COVID-вакцини

Протягом минулої доби першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 2 913 осіб, з початку кампанії вакцинації – 12 481.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"Станом на сьогодні в Україні вакциновано 12 481 особа, з них за попередню добу – 2 913 осіб. Ми збільшуємо і нарощуємо інфраструктуру і каскадним методом розгортаємо роботу мобільних бригад та пунктів щеплень", – сказав Ляшко.

Міністерство охорони здоров'я дозволило проводити щеплення від COVID-19 невикористаними дозами вакцини, які залишаються після щеплення медичних працівників на першому етапі вакцинації. Зокрема, дозволяється з початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот з метою популяризації імунізації від коронавірусу.

Вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють в Україну у багатодозних флаконах. Кожен флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом 6 годин, скільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: