fbpx
Сьогодні
16:28 05 Бер 2021

КСУ оприлюднило подання нардепів стосовно призначення Шкарлета

Фото: facebook.com/OACK.640

Пресслужба Конституційного Суду опублікувала подання народних депутатів стосовно оскарження постанови Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Як передає "Рубрика", про це інформує пресслужба Конституційного Суду.

Як зазначається, конституційне подання 45 народних депутатів щодо конституційності Постанови Верховної Ради України "Про призначення Шкарлета С.М. Міністром освіти і науки України" надійшло до Конституційного Суду України 5 березня 2021 року.

"З текстом конституційного подання можна ознайомитися на офіційному вебсайті суду в рубриці «На розгляді суду", – йдеться у повідомленні.

Автори клопотання просять визнати неконституційною вище зазначену постанову "у зв'язку з порушенням встановленої Конституцією процедури її прийняття".

Парламентарії наголошують, що "нелегітимне обрання та перебування Шкарлета на посаді міністра освіти і науки та у складі Кабінету Міністрів зумовлює значні негативні наслідки як для вітчизняної освіти та науки, так і для держави та суспільства загалом".

Окрім того, як вважають народні депутати, перебування Шкарлета у складі Кабінету Міністрів "ставить під сумнів легітимність діяльності вищого органу у системі органів виконавчої влади".

Таким чином, на думку парламентаріїв, постанову №1119 слід визнати неконституційною повністю, оскільки в результаті недотримання народними депутатами вимог частин другої та третьої статті 84 Основного Закону була порушена встановлена Конституцією процедура її ухвалення, зокрема конституційний припис про те, що голосування на засіданнях Верховної Ради здійснюється народним депутатом особисто.

Як повідомлялося, група народних депутатів оскаржила у Конституційному Суді постанову Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: