fbpx
Сьогодні
19:55 04 Бер 2021

Вирок Стерненку: активісти обіцяють відвідати держдачу Зеленського

Фото: Еспресо.TV

Активісти анонсували акцію на підтримку Сергія Стерненка "Мовчання тримає за ґратами", в рамках якої вони поїдуть до державної дачі президента Володимира Зеленського у Конча-Заспі.

Про це йдеться у події акції на Facebook.

"23 лютого Стерненка цинічно кинули за ґрати за те, що він не мовчав. За весь цей час Президент, гарант наших прав та свобод, не сказав нічого". – заявили організатори.

Активісти зазначили, що Зеленський та команда "не роблять нічого, щоб репресивна машина судів припинила відмазувати злочинців та відправляти невинуватих людей у в'язницю".

"8 березня ми їдемо нагадати про це президенту до нього на державну дачу. Невинні ув'язнені не мають часу чекати", – зазначили організатори.

27 лютого у Києві та інших містах України й за кордоном пройшли акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Це була друга аналогічна акція. Перша відбулася в багатьох містах України 23 лютого, коли Приморський районний суд Одеси визнав Стерненка винним у викраденні людини за попередньою змовою групи осіб, а також у незаконному зберіганні зброї і засудив до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи. Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: