fbpx
Сьогодні
10:50 04 Бер 2021

Уряд виділив 1,5 млрд грн на вакцинацію проти COVID-19

Фото Reuters

Кабмін виділив 1,482 млрд грн на проведення вакцинації від COVID-19.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова на прес-брифінгу в Києві.

"Кабінет Міністрів підтримав ініціативу МОЗ про виділення коштів на вакцинацію населення від COVID-19. 1 млрд 482 млн грн виділено для оплати медичних послуг медикам, задіяним у заходах боротьби з COVID-19, зокрема тим, що мають відношення до вакцинації", – сказала Шаталова.

Вона додала, що в Програмі медичних гарантій створено новий пакет медичних послуг – з вакцинації населення, з розрахунку проведення імунізації 20 млн осіб при повному навантаженні команд з вакцинації.

Так, за словами Шаталової, фахівці з вакцинації мають провести попередній огляд пацієнта для визначення протипоказань, опитування для визначення приналежності пацієнта до цільової групи, що має бути вакцинована, провести перший раунд вакцинації особи, здійснювати моніторинг несприятливих подій після імунізації, і такі самі дії проводити під час другого туру вакцинації.

Також Шаталова поінформувала, що додатково було виділено 341 млн грн лабораторним підрозділам МОЗ, які здійснюють тестування хворих на COVID-19.

За її словами, ці кошти, а також кошти на пакет з вакцинації були закладені через спеціальний фонд, який станом на 1 січня 2021 року є в залишках і створений за рахунок залишків ковідного фонду минулого року.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: