fbpx
Сьогодні
10:19 04 Бер 2021

США можуть підтримати Україну, надавши статус головного союзника поза НАТО, - експосол США в Україні

Вашингтон не може самостійно затверджувати рішення щодо інтеграції України в НАТО, але може надати нашій країні статус головного союзника США поза Альянсом.

Про це на онлайн-конференції XII Діалог з питань безпеки заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, повідомляє Укрінформ.

«Минулого тижня я розмовляв із командою (в уряді США – ред.), яка зосереджена на українському напрямі. І кілька людей згадали про План дій щодо членства (ПДЧ), який забезпечив би Україні приєднання до НАТО», – розповів Тейлор.

Він зауважив, що в цьому питанні є складнощі, оскільки «сьогодні є члени Альянсу, яких ще слід переконати, що українці готові до ПДЧ». Утім, упевнений дипломат, цей момент рано чи пізно настане, і Україна приєднається до НАТО, як було обіцяно під час Бухарестського саміту Альянсу 2008 року.

"Водночас Сполучені Штати можуть продемонструвати тверду підтримку й міцні відносини з Україною, надавши їй статус головного союзника США поза НАТО. Це повною мірою перебуває в компетенції уряду США", – зазначив колишній посол.

Нагадаємо, Трастовий фонд НАТО підтримав ініціативи щодо фізичної реабілітації українських військовослужбовців.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: