fbpx
Сьогодні
13:58 04 Бер 2021

Не тільки AstraZeneca: Україна уклала угоди про нерозголошення з 6 виробниками вакцин від Covid-19

Фото Reuters

Україна уклала угоди про нерозголошення з 6 компаніями-виробниками вакцин від COVID-19.

Про це на пресконфренції за підсумками року роботи уряду сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Укрінформ.

«Україна уклала угоди про нерозголошення з 6 компаніями-виробниками вакцин, тобто це 6 вакцин, які зареєстровані у цивілізованому світі. Дві з них отримали дозвіл на використання в Україні, це Pfizer і AstraZeneca. Решта будуть по мірі подання документів цими комапнями. Тобто неможливо зареєструвати вакцину без того, щоб компанія не подала документи на реєстрацію», – сказав Шмигаль.

Він пояснив, що через високу конкуренцію між виробниками вакцин, вони дуже ретельно підходять до питання комерційної таємниці.

«Всі підписують угоди NDA так звані, тобто ані ціна, ані технічні і наукові дані не підлягають розголошенню урядами цих країн. І відповідно документацію дають в останні дні, коли ми вже знаємо, що до нас буде заїжджати партія вакцини того чи іншого виробника, тому за 5-7 днів передають пакет документів на реєстрацію в Україні», – розповів Шмигаль.

Як повідомлялося, уряд очікує, що в 2021 році від COVID-19 вакцинується 10 млн громадян України. При цьому Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не виключає внесення змін в етапи проведення вакцинації проти ковіду в частині визначення пріоритетних груп.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: