fbpx
Сьогодні
09:54 04 Бер 2021

Корабель Starship запустили з другої спроби, але він вибухнув після приземлення

Льотні випробування прототипу ракети Starship, розробленого компанією SpaceX Ілона Маска, були перервані за 0,1 секунди до зльоту. З другої спроби його таки запустили та вперше здійснили успішну посадку, але після приземлення корабель вибухнув.

Про це пише CNN.

Starship SN10 (дев'ятий серійний випробувальний апарат) був готовий до випробувального польоту, але в останній момент перед зльотом двигуни ракети зупинили і політ перервали.

Зробили це через проблеми з одним з двигунів. Бортовий комп'ютер отримав дані, що той розвиває дуже велику тягу.

Через кілька годин SpaceX заправила Starship SN10 знову і організувала другу спробу запуску. Вже під час повторних випробувань корабель зміг вперше успішно приземлитися.

Але через кілька хвилин після приземлення прототип вибухнув. Чому це сталося, невідомо.

Повну трансляцію запуску можна подивитися тут.

Starship — надважка ракета-носій, яка з часом має стати заміною для ракет Falcon 9 та Falcon Heavy, що використовуються зараз. Обидва ступені Starship багаторазові, а в другий інтегрований космічний корабель, тому його планують використовувати для пілотованих місій, зокрема й для польотів на Місяць і Марс.

Саме ракета-носій Starship має стати однією з тих, що до 2022 року доправлять на поверхню Місяця «першу жінку та наступних чоловіків» у межах програми «Артеміда» Національного аерокосмічного агентства США (NASA).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: