fbpx
Сьогодні
11:10 04 Бер 2021

Конгрес США призупинить роботу через загрозу повторного штурму Капітолію

Фото: ukrinform

Конгресмени США припинять роботу на один день – до ранку п'ятниці – через потенційну загрозу нового штурму Капітолія.

Як передає "Рубрика", про це повідомляє ВВС.

Причиною стали попередження ФБР та Департаменту внутрішньої безпеки про можливі безлади у Вашингтоні.

Останніми місяцями послідовники конспірологічного руху QAnon поширювали інформацію про те, що 4 березня Дональд Трамп нібито знову повернеться в Білий дім як президент. Саме 4 березня до 1933 року традиційно проводилася інавгурація президентів США.

Представники кількох радикальних груп також обіцяли, що цього дня до Вашингтона приїдуть тисячі їхніх однодумців.

У центрі столиці США тим часом продовжують діяти посилені заходи безпеки. Територія навколо Капітолія оточена триметровим парканом і охороняється підрозділами Національної гвардії.

Палата представників повідомила, що через загрозу нових заворушень припинить свою роботу на один день, тоді як члени Сенату США кажуть, що робити цього не планують. У четвер вони мають намір зібратися на планове засідання.

Американські правоохоронці тим часом запевняють, що готові до будь-якого розвитку подій.

"Наш департамент співпрацює з місцевими та федеральними партнерами, щоб зупинити будь-які загрози Капітолію. Ми серйозно ставимося до розвідданих. Через конфіденційний характер цієї інформації ми наразі не можемо надати додаткові деталі", – йдеться в заяві поліції Капітолія.

Леон Палетта, ексміністр оборони США та ексдиректор ЦРУ в коментарі BBC заявив, що правоохоронці мають серйозно сприймати усі потенційні загрози – навіть якщо така обережність комусь може здатися надмірною.

"Ми повинні постійно мати розвідувальну інформацію про внутрішніх терористів і відслідковувати їхні можливі спроби повторити те, що сталося 6 січня. Думаю, те, що ми спостерігаємо зараз – це обережність, аби переконатися, що ми добре готові для відповіді на випадок, якщо якась група дійсно спробує знову здійснити збройний напад на Капітолій", – сказав Палетта.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: