fbpx
Сьогодні
14:46 04 Бер 2021

Кабмін зобов'язав власників фірм оприлюднювати фінансові звіти

Кабмін прийняв нову редакцію Постанови № 835, яка розширює перелік обов'язкових до публікації наборів даних до понад 100. Серед них – дані фінансової звітності.

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Зазначається, що публікація фінансової звітності у формі відкритих даних є ключовим завданням постанови, що є вимогою Плану виконання Угоди про Асоціацію з ЄС.

"Технології дозволяють боротися з корупцією. Сьогодні був прийнятий історичний документ. Він відкриває нові набори даних, які мають високий антикорупційний, соціальний та економічний ефект.

Це впливатиме на прозорість процесів в Україні. Журналісти та громадськість зможуть використовувати відкриту інформацію, щоб знаходити корупційні ризики й контролювати державні та комунальні органи влади. А Мінцифри зробить все, щоб якість цих даних була на максимальному рівні", — зазначає Віце-прем'єр-міністр, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

В уряді наголошують, що завдяки цьому рішенню кожен громадянин України зможе ознайомитись з реальним фінансовим станом всіх компаній та розмірами сплат податків у бюджет України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський планує мінімізувати зловживання і корупцію в судах за допомогою ІТ-рішення.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: