fbpx
Сьогодні
16:28 03 Бер 2021

Зеленський заявив, що Україна прагне повніше долучатися до внутрішнього ринку ЄС

фото: ОПУ

Україна залишається відданою ефективній імплементації Угоди про асоціацію з ЄС та прагне повніше долучитися до внутрішнього ринку Європейського Союзу.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, повідомляє Укрінформ.

Глава держави поінформував, що обговорив президентом Євроради надзвичайно інтенсивний і насичений порядок денний відносин України та Європейського Союзу.

"Україна залишається цілковито відданою ефективній імплементації Угоди про асоціацію, але також прагне використовувати її гнучкість для того, щоб повніше долучитися до внутрішнього ринку Європейського Союзу", – сказав Зеленський.

Він повідомив, що під час сьогоднішньої зустрічі сторони звірили годинники щодо прогресу у реалізації домовленостей, досягнутих під час минулорічного саміту Україна-ЄС.

"Серед них – перегляд Угоди про асоціацію, інтеграція до спільного ринку ЄС, Угода про спільний авіаційний простір, макрофінансова допомога, рух до такого важливого промислового безвізу. Впевнений, що завдяки нашому регулярному діалогу з керівництвом інституцій ЄС і плідній роботі наших експертів, попри всі наявні виклики, ми зможемо реалізувати заплановане вже до цьогорічного 23-го саміту, який відбудеться у Києві", – сказав Президент України.

Насамкінець він подякував Мішелю за відверту та дуже плідну і теплу розмову.

"Для мене надзвичайно важливо, що ми з паном Президентом маємо спільне бачення подальших завдань та пріоритетів на шляху інтеграції України до Європейського Союзу. Це добра основа для подальшої роботи та, впевнений, до дуже хороших результатів", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, Президент Євроради заявив, що війна на Донбасі — це реальність, за яку соромно.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: