fbpx
Сьогодні
20:21 03 Бер 2021

"Європейська Солідарність" вимагає провести позачергове засідання РНБО щодо боротьби з COVID-19 в Україні

Партія "Європейська Солідарність" вимагає винести питання боротьби з пандемією, і зокрема вакцинації від ковіду на розгляд позачергового засідання РНБО.

Про це заявив лідер партії Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Порошенко вважає, що за нинішніми темпами вакцинація в Україні розтягнеться на роки, тоді як у Європі вона буде завершена вже у середині 2021 року. У зриві вакцинації він звинувачує президента України Володимира Зеленського.

"Це — персональна відповідальність Зеленського. Ще влітку минулого року він проґавив можливість приєднатися до ініціативи Євросоюзу зі збору коштів на розробку вакцини, про яку його попереджало МЗС. Замість того, щоб зробити цілком посильний внесок і гарантувати Україні місце на початку чи у середині черги, а не у хвості, він направив антиковідні гроші на так зване "Велике крадівництво", – заявив п'ятий президент.

Крім того, "Євросолідарність" вимагає створення парламентської Тимчасової слідчої комісії із розслідування зриву спецоперації із затримки вагнерівців. "Президент повинен дати вказівку "Слугам" негайно подати кандидатури до цієї комісії. Щоби не виникала підозра, що він покриває когось із свого близького оточення, або, не дай Боже, і самого себе. А я готовий давати свідчення цій комісії", – наголосив Порошенко.

Окрім того, у партії виступили проти позбавлення охорони колишнього керівника Головного управління розвідки Василя Бурби, а також вимагають прийняття законопроєктів про колабораціонізм та протидії російській пропаганді.

Порошенко наголосив, що партія підтримує введення санкції РНБО щодо Віктора Медведчука, однак вважають, що Офіс Президента веде "брудну кампанію" проти політсили.

"Складається враження, що Зеленському Медведчук був потрібен для інформаційної атаки не стільки на ОПЗЖ та Росію, скільки на "Євросолідарність" та на мене особисто. Псевдосенсацію вони намагаються роздути із загальновідомих фактів. Фактів, про які я неодноразово розповідав в інтерв'ю та на пресконференціях", – зазначив Порошенко.

Наостанок у "Євросолідарності" виступають "знайти адекватну відповідь і на стрімке погіршення ситуації на Донбасі".

Нагадаємо, на засіданні ТКГ Леонід Кравчук заявив про загрозу "однобічного виходу російської сторони з режиму припинення вогню".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: