fbpx
Сьогодні
19:45 03 Бер 2021

У ТКГ зазначили, що заява "народної міліції ДНР" про попереджувальний вогонь щодо українських позицій не потребує обговорювання

Представник української сторони в ТКГ Сергій Гармаш вважає, що заява "міліції ДНР" про "попереджувальний вогонь для придушення вогневих точок противника" не варта навіть обговорювання.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Російська сторона і так говорить, що вона посередник, а не сторона конфлікту. Вона не приймає цей закид на свій рахунок (порушення перемир'я – ред.), вона це не вважає порушенням. Леонід Макарович намагався дипломатично висловитися, що ми сприймаємо це як загрозу виходу Росії. Перемир'я було укладено письмово, і для того, щоб показати, що одна з країн його припинила, потрібно, щоб вона про це заявила так само письмово, на папері. На сьогоднішній день ми маємо заяву деяких організацій "ДНР/ЛНР", ніким не визнаних, воно не може служити якимось документом і приводом для обговорення. Коли ми отримаємо письмову заяву Російської Федерації про те, що вона вийшла з перемир'я, тоді буде відповідна реакція", – сказав Гармаш.

Також Гармаш зазначив, що зараз Росія не в змозі вести відкриті військові дії.

"Я не бачу зараз потреби Росії в протистоянні. Будь-які військові дії – це економіка, і Росія не в тій економічній ситуації, щоб собі це дозволити, я вже не кажу про те, що це викличе реакцію Заходу, додаткові санкції. Росія руками і голосами своїх маріонеток тисне на Україну для отримання політичного ефекту, чого вони намагаються домогтися вже 7 років", – сказав Гармаш.

Нагадаємо, на засіданні ТКГ Леонід Кравчук заявив про загрозу "однобічного виходу російської сторони з режиму припинення вогню".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: