fbpx
Сьогодні
12:33 03 Бер 2021

"Про біль, дискримінацію та важливість толерантності": Олена Зеленська зустрілась з учасницями проекту про мультикультурність "Своя"

Фото: Офіс Президента

Перша леді України Олена Зеленська запросила на зустріч учасниць проекту "Своя", покликаного привернути увагу до мультикультурності українського суспільства. 

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Дружина Президента та героїні обговорювали важливість позитивного висвітлення культурного різноманіття та толерантності у суспільстві.

«Щоб так голосно заговорити про свою різність, але рівність, як героїні проекту "Своя", потрібно мати велику сміливість, яку я дуже поважаю. Цей проект – про лідерство, про голос українок та важливість толерантності у суспільстві», – зазначила Олена Зеленська.

«Для мене це була зустріч про чути і бути почутим. Про біль, дискримінацію, наше суспільство та важливість теми толерантності й різноманітності для молодої держави. Дуже важливо, що такі теми звучать і піднімаються на найвищому рівні. Тільки разом ми можемо викоренити непорозуміння, прояви ксенофобії та будь-якої дискримінації на шляху до здорової нації», – наголосила головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.

«Цей проект почався з історії однієї темношкірої дівчини, яка переживала щодо переходу в нову школу. Так зібралися 13 українок з різним етнічним походженням, які захотіли її підтримати і які зрештою сказали: «А давайте публічно й відверто поговоримо про багатоманітність українського суспільства та проблеми, які з цим пов'язані». Ми політично й культурно переживаємо зараз особливий, важливий етап усвідомлення, хто ми, як ми хочемо жити, куди ми йдемо. Дуже вчасна розмова, особливо напередодні 8 Березня», – прокоментувала Світлана Заліщук, радниця віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Олена Зеленська з учасницею проекту Своя

Фото: Офіс Президента

Довідка

Першим проявом проекту взимку стало створення настінного календаря на наступний рік. Календар під назвою «Своя» зібрав історії тринадцяти героїнь – різних за етнічним походженням жінок, які живуть та реалізуються в Україні.

Це був перший етап великої соціальної кампанії, яка передбачає випуск документального фільму про переваги та труднощі життя й реалізації жінок різного етнічного походження в Україні, публікації їхніх історій у мережі та в українських медіа.

Ініціаторками проекту "Своя" виступили: Світлана Заліщук, радниця віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Марія Гайдар, громадська діячка.

Кампанія реалізується спільно з громадською організацією «Центр спільних дій», виданням «Українська правда» за підтримки Швеції, Національного демократичного інституту (НДІ) та Міжнародного фонду «Відродження».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: