fbpx
Сьогодні
17:16 03 Бер 2021

Вперше в Україні з'являться поштові марки в жанрі "ню"

Компанія-оператор «Укрпошта» до 8 Березня випустить марки та конверти в стилі ню — на них будуть зображені репродукції картин відомих художників із оголеними тілами.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Вперше в Україні з'являться поштові марки в жанрі

«Укрпошта в серії марок «Її величність — жінка» випускає не просто марку до 8 Березня, а марку у жанрі «ню» або, як напишуть недосвідчені митці та поштовики, «марки з оголеними жінками», — написав він.

За словами керівника «Укрпошти», йдеться про роботи двох українських митців — Тараса Шевченка та сучасного українського художника Андрія Чебикіна, «що звеличують жіночу силу та красу, дух та свободу».

«Ми настільки прозора для всіх компанія, що вирішили, що настав час відкрити для Вас не лише нашу звітність та душу, а й тіло, та випустити першу марку в цьому жанрі», — додав Смілянський.

Вперше в Україні з'являться поштові марки в жанрі

Фото: Igor Smelyansky

Також директор компанії запитав в українців, чи варто «задля рівності прав» робити марки з зображенням чоловіків у стилі ню.

Тираж кожної марки — 130 тисяч примірників. Вони коштуватимуть по 9 гривень за штуку. До них випустили також тематичні конверти та поштові картки вартістю 18,80 грн.

«В "Укрпошті" вірять, що нова серія марок не тільки поповнить колекції українських філателістів, ставши одним із найулюбленіших вишукано-пікантних експонатів, а й додасть художньої естетики поштовим відправленням», — йдеться у повідомленні.

Вперше в Україні з'являться поштові марки в жанрі

Фото: "Укрпошта"

В Укрпошті також кажуть, що зроблять колаборацію з українським брендом OLIZ, який випустить нову тематичну колекцію жіночих шовкових хусток. Частину грошей з її продажу спрямують на розвиток Національного музею Тараса Шевченка.

Що це за картини

Поштові марки, конверти та картки серії «Її величність — жінка» випускають у співпраці з Національним музеєм Тараса Шевченка та Національним художнім музеєм України. Одну з поштових марок прикрашає картина Тараса Шевченка «Одаліска», написана у 1840 році у Санкт-Петербурзі. На конверті до випуску представлена ще одна робота Тараса Григоровича — «Вірсавія», написана 1860 року.

Вперше в Україні з'являться поштові марки в жанрі

Фото: "Укрпошта"

На другій поштовій марці у жанрі ню відтворено роботу «Енергія ІІ», написану в 1991 році Андрієм Чебикіним — художником-графіком, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. На конверті до марки представлена ілюстрація до збірника «Опале листя» Івана Франка авторства Андрія Чебикіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: