fbpx
Сьогодні
16:19 02 Бер 2021

Зеленський поділився новими враженнями після вакцинації та закликав українців теж робити щеплення

Президент України Володимир Зеленський поділився новими враженнями після вакцинації від коронавірусу.

Новими враженнями він поділився у Facebook.

"Сьогодні на передовій разом з нашими бійцями та військовими медиками я отримав щеплення проти коронавірусу вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Своїм особистим прикладом демонструю, що вакцинація важлива, необхідна та цілком безпечна. І боятися треба не вакцинації, а брехні окремих українських політиків, яка розповсюджується швидше від будь-яких інфекцій і небезпечна для здоров'я всіх категорій громадян.

Вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield) розроблена Оксфордським університетом спільно з британсько-шведською фармацевтичною компанією AstraZeneca. Сертифікована Всесвітньою організацією охорони здоров'я та ЕМА – Європейським агентством з лікарських засобів. Дозволена для використання в десятках країн світу, зокрема в країнах Європейського Союзу, а також у США і Великій Британії", — наголосив Зеленський.

Він нагадав, що за угодою з AstraZeneca виготовляється одним зі світових лідерів виробництва вакцин – Serum Institute of India. Також виробництво відбувається в Південній Кореї. Вакцину отримали та в подальшому отримають мільйони людей в інших країнах світу, зокрема в Канаді.

Саме ця вакцина була першою доставлена в Україну.

"Загалом кількість вакцин буде достатньою, щоб цьогоріч забезпечити щеплення від коронавірусу для всіх охочих. Так, вакцинація є добровільною. Але відповідальність за здоров'я та безпеку – свою і своїх близьких – обов'язкова.

Всі ми хочемо повернутися до звичного, нормального життя. Без карантинних обмежень, носіння масок та дотримання дистанції. Вакцинація від COVID-19 – ключ до цього.

Коронавірус не зникне сам собою і сам себе не переможе. Тому закликаю всіх робити щеплення, щоб потім не «робити собі нерви» 🙂

У кожній області країни діє план вакцинації. Щоб це було максимально зручно, ми запровадили дистанційний запис на вакцинацію. Його можна зробити на порталі та в застосунку «Дія» або зателефонувавши до контакт-центру МОЗ.

Це займе у вас всього дві хвилини, а натомість може врятувати роки життя. Здорового, щасливого, довгого – якого я щиро бажаю всім громадянам України!", — закликав Зеленський.

Раніше Зеленський пояснив, чому вакцинувався попри перенесений коронавірус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: