fbpx
Сьогодні
16:59 02 Бер 2021

Зеленський назвав абсолютно деструктивними дії Росії щодо блокування відкриття КПВВ "Золоте" і "Щастя" на Донбасі

фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський назвав деструктивними дії РФ, як сторони конфлікту, щодо блокування відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Золоте" і "Щастя" на лінії розмежування в Луганській області.

Про це сказав Зеленський під час спільного брифінгу з головою Європейської ради Шарлем Мішелем на КПВВ "Щастя" у Луганській області у вівторок.

"На жаль, ці старання української сторони стикаються з абсолютно деструктивною позицією Російської Федерації. Російська сторона, яка давно наполягала на відкритті пункту пропуску "Щастя", продовжує блокувати його роботу так само, як і в пункті пропуску "Золоте".

Звертаючись до глави Євроради, Зеленський зазначив, що досі немає доступу міжнародних гуманітарних організацій через лінію розмежування до постраждалих, до утримуваних осіб, назвавши це "неприйнятним, негуманним і деструктивним".

Він додав, що "Україна хоче миру і повернення окупованих територій".

"Зусилля України з будівництва та відкриття КПВВ "Щастя" спрямовані на те, щоб люди з окупованих територій відчували надійні, зручні й безпечні канали зв'язку з батьківщиною", – сказав глава держави.

Крім того, за словами Зеленського, останніми тижнями "відбуваються регулярні провокації з боку незаконних збройних формувань, які ускладнюють ситуацію на сході країни й шлях до миру".

Як повідомлялося, Україна відновила роботу семи КПВВ на Донбасі 10 листопада відповідно до домовленостей у рамках мінського процесу. КПВВ "Золоте" і "Щастя" в Луганській області працюють в односторонньому порядку, на виїзд із підконтрольних українському уряду окремих районів області. З боку ОРЛО робота зазначених КПВВ, як і раніше, заблокована.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: