fbpx
Сьогодні
14:16 02 Бер 2021

За автівкою Гео Лероса стежили: поліція відкрила провадження

фото: УНІАН

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя народного депутата України Гео Лероса.

Про це повідомляє юридична компанія "Міллер" у Фейсбук.

Зазначається, що 25 лютого, приблизно о 21:00 годині, нардеп Гео Лерос виявив особу, яка незаконно здійснювала стеження за ним. Невідомого чоловіка затримали на місці та викликали поліцію.

Після виявлення спостерігача на місце події до народного депутата прибув адвокат.
По приїзду слідчо-оперативної групи було проведено поверхневий огляд зловмисника, невідкладний обшук його автомобіля, огляд місця події та перевірку машини Гео Лероса.

У результаті:

  • вилучено спеціальні технічні пристрої та засоби, за допомогою яких здійснювалось візуальне спостереження;
  • виявлено листування спостерігача з невстановленими особами, які між собою звітують про місцезнаходження, пересування та комунікації Гео Лероса;
  • у телефоні затриманого виявлено велику кількість фото-, відеоматеріалів, на яких зафіксований нардеп.

Затриманий мав при собі копію посвідчення, виданого на ім'я підполковника Служби безпеки України Золотова Євгенія Вячеславовича. Однак, документ був дійсним до 31 грудня 2014 року. Тому адвокати направили до СБУ запит, аби з'ясувати – чи працює ця особа в СБУ станом на сьогодні, а якщо ні – причини її звільнення.

За фактом порушення недоторканності приватного життя, що виявилося в незаконному збиранні, зберіганні та використанні конфіденційної інформації, поліція зареєструвала кримінальне провадження (ст. 182 КК України). Проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, на початку лютого нардеп Гео Лерос заявив, що до його батьків навідувалася поліція.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: