fbpx
Сьогодні
09:54 02 Бер 2021

В Oдeсi збирaтимyть американські військові вертольоти

Bell UH-1 Iroquois

На підприємстві "Одеський авіаційний завод", яке входить до складу державного кoнцeрнy "Укроборнпром", планується запуск ліцензованого виробництва вертольотів класу Bell UH-1 Iroquois.

Про це під час робочого візиту на підприємство заявив генеральний директор Концерну Юрій Гусєв, повідомляє Укроборонпром.

Він розповів, що організація виробництва сьогодні знаходиться на завершальному етапі. Передбачається, що перший борт буде виготовлений вже до 30-річчя Незалежності України, тобто влітку 2021 року. Зa слoвaми Гyсєвa, проект фiнaнсyється за рахунок інвестиційних коштів.

"Зазначу, що пріоритетом для Одеського авіаційного залишається забезпечення потреб в озброєнні та військовій техніці головного замовника – Міністерства оборони України. Щоб збільшити обсяги виробництва на підприємстві, ми плануємо створити спеціалізовану школу для навчання нових авіаконструкторів. Подібна філія може з'явитися на базі Одеського політехнічного університету", – заявив Юрій Гусєв.

Bell UH-1 Iroquois – американський багатоцільовій вертоліт фірми Bell Helicopter Textron, також відомий як "Г'юі" (Huey). Це одна з найвідоміших і масових машин в історії вертольотобудування. Вертоліт був розроблений у 1952 році. Зараз він знаходиться на озброєнні більш ніж 70 країн світу, включаючи США і ФРН. Серійно виробляється з 1960 року. Відтоді було випущено 30 його модифікацій.

Державне підприємство "Одеський авіаційний завод" – це одне з найстаріших авіаційних підприємств України та Європи, створене у 1911 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: